ki_de_kracht_van_aandacht

Founder Kokorodo

Jan Vermaas is de founder van Kokorodo Nederland.

jan_vermaas
Jan Vermaas 6the dan budo and founder Kokorodo

Jan Vermaas founder Kokorodo is op 20 april 2015 overleden. Het gedachte goed van Jan wordt op deze website en in onze trainingen voortgezet.

Josette Vermaas

Josette Vermaas zet zich in om het gedachte goed van  haar man, Jan Vermaas, voort te zetten. Josette weet wat de kracht van aandacht is.  Zij is bezig met het afmaken van het boek van Jan Vermaas over Kokorodo. Dit wordt vooral een werkboek met praktische oefeningen over de kracht van aandacht.

Bij Kokorodo leer je  je houding en balans in moeilijke situaties te verbeteren. Hierdoor zul je beter in staat zijn helder en rustig te blijven en zo te communiceren. Je kunt je (gezamenlijke) doel behalen op een manier die respectvol is naar jezelf en naar de ander.

Het streven van Kokorodo is vrede en innerlijke rust. Wil je meer weten neem dan gerust contact op.

Kokorodo

Kokorodo is een vorm die is voortgekomen uit de traditionele Japanse krijgskunsten (Judo, Ki-Aikido) en het NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) in beweging met als uitgangspunt dat de geest het lichaam beweegt.

Als de kunst van het leiden van de geest wordt beheerst, kan men op een eenvoudige manier een sterke tegenstander weerstaan.
Ki-aikido is geen zelfverdediging op zich, maar in de technieken en bewegingen zijn elementen terug te vinden uit de filosofie, psychologie en de dynamica. Door op deze manier Kokorodo te beoefenen worden lichaam en geest getraind, de gezondheid verbeterd en het zelfvertrouwen verhoogd.

Deze fysieke methode is gebaseerd op:  openheid – ontvankelijkheid – afstemming – communicatie – assertief acteren en reageren

Zie ook deze pagina voor meer informatie over Kokorodo

Jan Vermaas

Jan was een bevlogen Ki-trainer en 6de dan Kokorodo, 4de dan Judo en 4de dan Aikido.  Jan was een geliefd leraar in Ki-Aikido en Judo met een geheel eigen aanpak, met meer dan 50 jaar Budo ervaring en 25 jaar ervaring als bedrijfstrainer en coach.

Nooit slaapverwekkende betogen of overdreven peptalks! Maar het beleven en lichamelijk ervaren van ‘De kracht van aandacht’ dat is wat Jan altijd in zijn trainingen en lessen heeft laten zien.

Jan Vermaas werkte met de Kokorodo en Ki-principes, deze principes zijn eenvoudig te vertalen naar ons dagelijks handelen. Van fileleed tot arbeidsconflict, stress en burn-out. Niet voor niets bestaat de gradering in Kokorodo uit twee hoofdaspecten. Hetgeen je kunt demonsteren in de dojo (trainingsruimte) en daarnaast wat  je  ermee doet in je dagelijkse leven.

Jan Vermaas heeft Johan Lodder voor zijn overlijden gevraagd om zijn gedachtegoed voort te zetten en dat doet hij met een aantal  ervaren en bevlogen Kokorodo Aikido beoefenaars en door zijn Aikido bedrijfstrainingen en Aikido workshops via Aiki Training en Coaching

De kracht van aandacht