Kokorodo Aikido lessen 2018

Kokorodo Aikido

We zijn  weer met een nieuwe groep in de dojo in Oud Beijerland.  Je bent van harte welkom een gratis proefles bij te wonen. Iedere woensdag avond beginnen we om 19:30 aan de langeweg 5 E. Zie onze contact pagina voor meer informatie..

Je kunt ook bellen: 010-2909191 of stuur een e-mail naar info@aikicoaching.nl onder vermelding van: “Gratis proefles Aikido Oud Beijerland”

Kokorodo Aikido is een  zelfverdedigingskunst of levenskunst zonder agressie of geweld, maar met effectieve en soms spectaculaire technieken. Je leert op een relaxte manier omgaan met energie (ki), wat zorgt voor een evenwichtige en natuurlijke levenswijze. Daarnaast versterkt het de coördinatie van geest en lichaam. Het brengt ons in harmonie met onze omgeving, met andere mensen en met onszelf. Behalve met de blote hand wordt ook getraind met houten zwaard en stok.

Aikido heeft geen einde, alleen een begin en daarop groeit….

Aikido is een uit Japan afkomstige krijgskunst en bewegingsleer. Het doel van Aikido en de training in Ki (levensenergie) is zelfvertrouwen, bescherming en persoonlijke vrijheid te bewerkstelligen. Door de nadruk op harmonisatie en de afwezigheid van de nadruk op winnen en verliezen is aikido bijzonder geschikt om in het dagelijks leven toe te passen.

De fysieke methode is gebaseerd op openheid, ontvankelijkheid, afstemming, communicatie en assertief acteren en reageren zijn eenvoudig te vertalen naar ons dagelijks handelen.

Van fileleed tot arbeidsconflict, stress en burn-out kan Kokorodo Aikido een positieve rol spelen in elk leven.